Labākie veidi, kā atbrīvoties no dzelteniem sviedru traipiem uz baltām drēbēm

Ar lētu improvizētu līdzekļu palīdzību jūs varat viegli tikt galā ar dzelteniem sviedru traipiem.

Pavasarī un īpaši vasarā visbiežāk rodas jautājums – kā noņemt dzeltenus sviedru traipus uz baltām drēbēm? Dažkārt ar parasto mazgāšanu ar šo problēmu netiek galā, taču izdevums Popular Science nosauca efektīvus padomus, kas palīdzēs atgriezt apģērbam sniegbaltu krāsu.

Lai perfekti izmazgātu drēbes un atbrīvotos no dzelteniem traipiem, nepieciešams pagatavot šķīdumu no improvizētiem materiāliem, kas, iespējams, ir katram.

Solis Nr. 1: Sagatavojiet mērcēšanas šķīdumu

Apvienojiet 2 glāzes ūdens un 1 glāzi baltā etiķa. Šajā maisījumā 30 minūtes mērcējiet drēbes ar sviedru traipiem. Etiķa skābums palīdz noārdīt sviedru un dezodoranta sastāvdaļas audumā.

Solis Nr. 2: Izspiediet lieko ūdeni

Pēc mērcēšanas noslaukiet lieko ūdeni no apģērba un nolieciet to uz tīras virsmas.

Solis Nr. 3: Izveidojiet traipu noņemšanas pastu

Lai izveidotu efektīvu traipu noņemšanas pastu, sajauciet bļodā šādas sastāvdaļas:

½ tases cepamās sodas, 1 ēdamkaroti sāls un 1 ēdamkaroti ūdeņraža peroksīda. Labi samaisiet, līdz maisījums veido pastu. Šī pasta ir ļoti efektīva pret sviedru traipiem.

Lasi vēl: Arbūzu ievārījums: aromātiska vasaras ievārījuma recepte

Solis Nr. 4: Uzklājiet pastu uz apģērba

Izmantojot vecu zobu birstīti vai karoti, uzklājiet pastu uz netīrumiem. Ļaujiet maisījumam nostāvēties 20 minūtes, dodot tam laiku iesūkties un izjaukt traipu. Ar zobu birstīti maigi noslauciet netīro vietu, lai ieziestu pastu auduma šķiedrās.

Solis Nr. 5: Mazgāšana veļas mazgājamajā mašīnā

Pēc visu iepriekš minēto procedūru veikšanas iemetiet apģērbu veļas mašīnā un izmazgājiet to karstā ūdenī. Pēc tam izvairieties no žāvētāja lietošanas, kamēr neesat pārliecināts, ka traipa vairs nav, jo karstums var uzkarsēt atlikušo traipu. Ja pēc žāvēšanas traips nepazūd, vajadzības gadījumā visu atkārtojiet no jauna.

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Dzentlmenis.lv grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 67%

0%

Tāpat, lai mazinātu traipu rašanos, pārejiet uz dezodorantu bez alumīnija. Sviedru traipus bieži pastiprina antiperspirantu sastāvā esošais alumīnijs. Apsveriet iespēju pāriet uz dezodorantu bez alumīnija, lai samazinātu traipu rašanās iespējamību.

 

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment